Siyanür Nedir? Ne için Kullanılır? Ne Kadar Tehlikelidir? Siyanür Hava ve ya suya bulaştığında ne olur?

Raporla
Soru

Lütfen bu sorunun neden rapor edilmesi gerektiğini düşündüğünüzü kısaca açıklayın.

Raporla
İptal etmek

Merhabalar Elazığ’da yaşanan felakette bir çok iddia atılıyor ortaya. Siyanür nedir? Suya yada havaya bulaşırsa ne olur?

Cevap ( 1 )

    0
    2024-02-14T03:25:33+03:00

    Lütfen bu cevabın neden rapor edilmesi gerektiğini düşündüğünüzü kısaca açıklayın.

    Raporla
    İptal etmek
    Bu cevap düzenlendi.

    Siyanür, karbon ve azot atomlarından oluşan bir kimyasal bileşiktir. Siyanür, doğada bazı bitkilerde, mantarlarda ve bakterilerde bulunabilir. Ayrıca, altın, gümüş ve bakır gibi metallerin çıkarılmasında, fotoğrafçılıkta, sentetik kauçuk ve plastik üretiminde kullanılır. Siyanür oldukça zehirli bir maddedir!

    Solunum, sindirim veya deri yoluyla vücuda girebilir. Vücuda girdiğinde gözenekleri kapatıp, hücrelerin oksijen almasını engeller ve hızlı bir şekilde ölüme neden olabilir. Siyanür havaya bulaştığında, asit yağmurlarına neden olabilir.

    Sonuç olarak, siyanür tehlikeli bir kimyasal bileşiktir ve dikkatli bir şekilde kullanılmalıdır. Uygun güvenlik önlemleri alınmadığı takdirde insan sağlığına ve çevreye ciddi zararlar verebilir. Bu nedenle, siyanürün kullanımı ve işlenmesi sıkı düzenlemelere tabidir.

    Erzincan’ın İliç ilçesindeki bir altın madeninde toprak kayması meydana geldi. Dün saat 14.30 sıralarında meydana gelen toprak kaymasında 9 işçi toprak altında kaldı.

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 9 işçiye henüz ulaşılamadığını, arama kurtarma çalışmalarının titizlilikle devam ettiğini söyledi.

    HEYELAN NE ZAMAN MEYDANA GELDİ?

     

    Heyelan, Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin 2010 yılı aralık ayından itibaren altın üretimi yaptığı Erzincan’ın İliç ilçesindeki Çöpler Madeni’nde dün saat 14.30 sıralarında Eski Değirmen mevkisinde meydana geldi.

    Tebrikler! Şimdiye kadar en iyi cevap

Yanıt ver

Seç

Buradan video kaynağını seçin.

Buraya video id'sini koyun: https://www.youtube.com/watch?v=sdUUx5FdySs Örneğin: 'sdUUx5FdySs'.

Doğrulama Kodu Doğrulama Kodu'nu güncellemek için resme tıklayın.

Anonim cevaplar